29. heti hirdetések

Szentmiseszándékok 2023. Július 16-23.

Július 16. Évközi XV. Vasárnap

Reggel 8.00:

Délelőtt fél 10: Hívekért.

Július 17. Hétfő

Reggel 7.00:

Július 18. Kedd – Szent Hedvig királynő

Reggel 7.00:

Július 19. Szerda

 Reggel 7.00:

Július 20. Csütörtök –Szent Apollinárisz püspök és vértanú

Este 7.00: Hálából.

Július 21. Péntek – Brindisi Szent Lőrinc áldozópap és egyháztanító

Este 7.00: Kalmár József, felesége Jakubecz Erzsébet 2. évforduló és szüleik.

– Kristók István, neje Fábián Mária, szülei Fábián Gergely és Kopisz Margit.

– Jakubecz István 15. évforduló, a Jakubecz és a Varga nagyszülőkért, élő és elhunyt hozzátartozókért.

Július 22. Szombat – Szent Mária Magdolna

Évközi XVI. Vasárnap előesti szentmiséje

Este 7.00: TEMETŐBEN A SZENT ANNA KÁPOLNÁNÁL

– Élő és elhunyt nagyszülőkért és unokákért.

Július 24 Évközi XVI. Vasárnap

Reggel 8.00: Urbán István, felesége Csernák Mária, szüleik, Koza József, felesége Nagy Erzsébet, szüleik és a család halottaiért.

– Kristók István, felesége Fábián Mária, élő és elhunyt családtagokért.

Délelőtt fél 10: Hívekért.  

Hirdetések Július 16-án, Évközi XV. Vasárnapon!

  1. Szent Anna ünnepéhez közeledve július 22-én, azaz jövő héten, szombaton este 7 órai kezdettel a temetői Szent Anna Kápolnánál mutatjuk be a szentmisét. A szentmise végén az unokáikkal jelenlévő nagyszülőket külön áldásban is részesítjük. Rossz idő esetén itt a templomban fogjuk megtartani a szentmisét.
  2. Jövő vasárnap mind a két szentmise végén a templomkörüli autókat megáldjuk. Így kérjük Szent Kristófnak az utazók védőszentjének közbenjárását a járművekre és az utasaikra.
  3. Előre tekintve hirdetjük, hogy július utolsó hetében településünkön tölt el egy hetet a Szolnoki JUBILATE KÓRUS. A településen lesznek elszállásolva, a hét folyamán felkeresik a környék nevezetességeit. Július 30-án vasárnap a fél 10-es szentmisén szolgálni fog a kórus, a szentmise után koncertet adnak templomunkban.
    Ugyancsak 30-án vasárnap este 6 órától Népdalestre, közös éneklésre hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket a Szolnokiakkal a Kolping Ház udvarára. A kórus vezetője Kómár István atya közel 500 dalt tud Tangóharmonikán kísérni. Kérnénk a Kedves Testvérektől, hogy aki tud, hozzon erre az alkalomra egy tálca sós vagy édes süteményt. Köszönettel fogadunk italt, estleg bort is. Bővebben fogjuk ezt még jövő vasárnap hirdetni, azért jelezzük már most, hogy tudjanak a Kedves Testvérek tervezni és minél nagyobb számban együtt tudjunk lenni ezen az estén.
    Július 31-én szent Ignác Fogadalminapunkon az esti szentmisén szintén énekelni fog a kórus. A szentbeszédet Kómár István atya a kórus vezetője fogja mondani.