34. heti hirdetések

Szentmiseszándékok 2023. augusztus 20. – 27.

Augusztus 20. Vasárnap Szent István Király Magyarország Fő védőszentje

Reggel 8.00: Jakubecz, Czinege és Varga család élő és elhunyt családtagjaiért.

– Pénzes Ilona, nagyszülei Péter András, Verebes Ágnes és hozzátartozókért.

– Fábián Istvánné Laczó Ilona 17. évforduló.

Délelőtt fél 10: Hívekért

Augusztus 21. Hétfő – Szent X. Piusz pápa

Reggel 7.00:

Augusztus 22. kedd – Boldogságos Szűz Mária Királynő

Reggel 7.00:

Augusztus 23. szerda

 Reggel 7.00:

Augusztus 24. Csütörtök –Szent Bertalan apostol

Este 6.00: Szentségimádás az Egyháztanács tagjainak vezetésével

Este 7.00:

Augusztus 25. Péntek – Kalazanci Szent József áldozópap

Este 7.00: Molnár, Urbán és Valkó család élő és elhunyt hozzátartozóiért.

– Szabóki András, szülei, nagyszülei, Verebes Józsefné született Kosztrihán Erzsébet, férje, szüleik és a család halottaiért.

Augusztus 26. szombat –

Évközi XXI. vasárnap előesti szentmiséje

Este 7.00: Pincze Imre és hozzátartozókért és Bulejka Istvánnéért.

Augusztus 27. Évközi XXI. Vasárnap

Érsekvadkert 800 éves fennállásának központi ünnepsége

10.00: Marton Zsolt Váci Megyéspüspök Atya mutatja be az ünnepi szentmisét hálából a 800 évért. Terményhálaadó szentmise és körmenet! 

„ADJUNK HÁLÁT A 800 ÉVÉRT,

IMÁDKOZZUNK A JÖVŐNKÉRT!”

Hirdetések Augusztus 20 -án, Szent István Király Magyarország fő védőszentjének ünnepén!

 1. Jövő hétvégén augusztus 26-án, szombaton és 27-én vasárnap tartjuk Érsekvadkert 800 éves fennállásának központi ünnepségét.
  A szombati nap folyamán a Helytörténeti Emlékház udvarán és a Polgármesteri Hivatal előtt felállított színpadon lesznek a programok. Szombaton este 7 órakor szentmise lesz templomunkban. A szentmise után Színházi Gálaműsor lesz a Közösségi Házban.
 2. Vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyet Marton Zsolt Váci Megyéspüspök Atya mutat be. Ebben a szentmisében adunk hálát a 800 évért, és az ez évi terményeinkért is köszönetet mondunk, hiszen ez lesz a hagyományos termény hálaadási szentmisénk. A szentmise végén a szokott útvonalon körmenetet tartunk. Kérjük, hogy minél többen öltözzenek népviseletbe. Mivel reményeink szerint a szentmisén sokan leszünk a külső kihangosítást is megpróbáljuk megoldani.
  Szintén jövő vasárnap délután 4 órakor az Ifjúsági Házban Farkas Bertalan az első magyar űrhajós tart előadást. A programokról szóló részletes plakátot a bejárati ajtóknál megtalálják a Kedves Testvérek
 3. Az előkészületek miatt jövő vasárnap a reggel 8 órai szentmise kivételesen elmarad. A Pusztaberki híveket is az ünnepi szentmisére várjuk, tehát jövő vasárnap ott sem tartunk szentmisét. Aki az ünnepi szentmisén nem tud részt venni, annak szombaton este 7 órakor az előesti szentmisén van lehetősége részt venni, illetve vasárnap reggel 8 órakor Dejtáron lesz szentmise.
 4. A héten, csütörtökön szentségimádást tartunk az esti szentmise előtt 6 órától „Hálaadás a 800 évért, imádság a jövőnkért” – mottóval. A szentségimádás vezetésére az Egyháztanács tagjait kérjük fel.
 5. Augusztus 25-én, pénteken délben a harangszó a Kossuth Rádióban templomunkból fog szólni a 800 év tiszteletére.
 6. Köszönettel fogadunk jövő vasárnapra terményeket. Aki szeretne hozni, az kérjük, hogy szombaton délután 3 órára hozza el a Kalász házba.
 7. A jövő évi naptárak megérkeztek. Kalendáriumok, falinaptárak megvásárolhatók a sekrestyében.
 8. Ingyenes tüdőszűrés lesz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tüdőszűrő Programjaként az Ifjúsági Ház parkolójában augusztus 26-án, szombaton 9–16 óráig. A szűrővizsgálathoz szükséges az érvényes személyigazolvány és a TAJ kártya.