8. heti hirdetések

Szentmiseszándékok 2023. február 19 – február 26.

Február 19. Évközi VII. Vasárnap

Reggel 8.00: Kocsisné Urbán Erzsébet, testvére István, édesapjuk, nagyszülők, élő és elhunyt hozzátartozók lelkiüdvéért.

Délelőtt fél 10: Hívekért.

Február 20. Hétfő

Reggel 7.00:

Február 21. Kedd

Reggel 7.00

Február 22. Hamvazószerda

Reggel 7.00: Molnár Istvánné Laczó Erzsébet 30. évforduló, férje, fia és a Laczó család elhunyt tagjaiért.

– Záhorszki János, szülei, nagyszülei, testvére lelkiüdvéért.

Este ¼ 6: Keresztút

Este 6.00:

Február 23. Csütörtök

Este 6.00: Egy elhunyt lelkiüdvéért.

Február 24. Péntek – Szent Mátyás apostol ünnepe

Este ¼ 6: Keresztút

Este 6.00: Urbán, Molnár, Valkó család élő és elhunyt hozzátartozóiért.

– Záhorszki Ignác, felesége Nagy Erzsébet, szüleik és testvéreik.

Február 25. Szombat

Nagyböjt I. vasárnapjának előesti szentmiséje

Este 6.00: Őszi István, fia István, Őszi, Csabák és a Pálfi család halottaiért.

– Farkas József, felesége Hegedűs Mária, szüleik, élő és elhunyt hozzátartozókért.

Február 26. Nagyböjt I. Vasárnapja

Reggel 8.00: Jakubecz János, felesége Szabó Ilona, Záhorszki János, felesége Kovács Borbála, a családok élő és elhunyt tagjaiért.

– Laczó János, felesége Szrenka Erzsébet, testvére Rozália, fiuk János, szülők, Fábián István, felesége Margit, fiuk László 1. évforduló, élő és elhunyt hozzátartozókért.

Délelőtt fél 10: Hívekért.

Hirdetések Február 19-én Évközi VII. Vasárnapon!

  1. A héten lesz Hamvazószerda, ezzel a nappal kezdetét veszi a nagyböjti szent idő. Hamvazószerdán reggel 7 órakor és este 6 órakor mutatunk be szentmisét. A szentmise keretében a hamvazás szentelményében részesítjük a Kedves Testvéreket!Jövő szombaton és vasárnap a szentmisék végén meghamvazzuk azokat, akik szerdán nem részesülnek ebben a szentelményben.
  2. Ne felejtsük el, hogy Hamvazószerda szigorú böjti nap! Háromszor szabad étkezni és csak egyszer jóllakni, ennek megtartása 18 éves kortól 60 éves korig kötelező! Ez alól csak a betegek vannak felmentve! Hamvazószerdán és nagyböjt péntekjein hústilalom van, ennek megtartása 14 éves kortól kötelező!
  3. Hamvazószerdán és pénteken is az esti szentmise előtt negyed 6-kor keresztutat végzünk templomunkban. A pénteki keresztutat a Karitász csoport tagjai vezetik.
  4. Jövő vasárnap országos perselygyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.
  5.  Február 26-án, azaz jövő vasárnap délután 3 órára várjuk a plébániára az Egyháztanács tagjait a zárszámadás és a költségvetés megtárgyalására.
  6. Február 21-én, a héten, kedden este 6 órakor a Kolping házban a házasság hetéhez kapcsolódva Török Dávid és felesége Kinga tart előadást, akik a magyar Schönstatt családmozgalom részeként létrejött Családakadémia keretei között vezetnek képzéseket és tartanak előadásokat. Előadásuk címe: „Itt és Most”! Az előadás ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!
  7. Fájó szívvel tudatjuk, hogy Horváth József atya Dejtár község korábbi plébánosa február 14-én a verőcei Migazzi otthonban elhunyt. Az elhunyt lelkipásztorért február 24-én, pénteken délelőtt 10 órakor a dejtári templomban mutatunk be szentmisét. A szentmisét követően a dejtári temetőben helyezzük öröknyugalomra. József atya szolgált Érsekvadkerten is 2002-2003 között Gyönyör László atyával. Imádkozzunk érte, hogy buzgó papi szolgálatáért jutalmazza meg őt az Úr Boldog Örök Élettel!