36. heti hirdetés

Szentmiseszándékok 2023. szeptember 3. – 10.

Szeptember 3. Évközi XXII. Vasárnap – Érsekvadkerti Hősök és Áldozatok Napja

Reggel 8.00: Laczó András, felesége Szabó Rozália, lányuk Surmanné Laczó Mária, Szabó András, felesége Csernák Rozália és hozzátartozókért.

– Vitéz József, szülei, nagyszülei és két sógora.

– Szrenka János, felesége Szabó Ilona, Lukács János, a családok élő és elhunyt tagjaiért.

Délelőtt Fél 10: Az érsekvadkerti hősi halottak lelkiüdvéért.

– Lukács András atyáért.

Szeptember 4. Hétfő

Reggel 7.00:

Szeptember 5. kedd

Reggel 7.00: Stvorecz Mihályné Kovács Ilona – temetési szentmise.

Szeptember 6. szerda

 Reggel 7.00:

Szeptember 7. Csütörtök – Kassai vértanúk 

Este 7.00:

Szeptember 8. Péntek – Szűz Mária Születése Kisboldogasszony

Reggel 7.00:

Este 7.00: Balogh Jánosné Pistyúr Emerencia, férje, és a család halottaiért, ifj. Jakubecz György, szülei, apósa, anyósa és ifj. Csillag Gyula.

Szeptember 9. Szombat

Évközi XXIII. vasárnap előesti szentmiséje

Este 7.00: Urbán Ignác, felesége Kaba Mária, az Urbán és a Kaba család megholtjaiért.

– Konopás István, felesége Nagy Ilona, Vitéz István, Erdős Mária, szüleik, élő és elhunyt hozzátartozókért.

– Bartók László, szülei, apósa, anyósa, a család élő és elhunyt hozzátartozóiért.

– Sipos Ferenc, unokái, Sipos és Pataki család élő és elhunyt hozzátartozóiért.

Szeptember 10. Évközi XXIII. Vasárnap

Reggel 8.00: Bulejka János 10. évforduló, szülei, apósa, anyósa, két sógora, élő és elhunyt hozzátartozókért.

– Boda János két felesége, szüleik, testvéreik, ifj. Boda János és Csabák Dávid.

Délelőtt Fél 10: VENI SANCTE – Tanévnyitó szentmise 

Hirdetések Szeptember 3-án, Évközi XXII. Vasárnapon!

  1. A mai vasárnapon emlékezünk az érsekvadkerti hősi halottakra. A fél 10-es misét a Hősökért ajánljuk fel. A szentmisét követően koszorúzás lesz a Hősök Emlékművénél.
  2. Mivel már korábban sötétedik, ezért szeptember 7-től, azaz a héten csütörtöktől kezdve az esti szentmisék 6 órakor fognak kezdődni.
  3. Pénteken a Szűzanya születésnapját Kisboldogasszony ünnepét ünnepeljük. Templomunkban reggel 7 órakor és este 6 órakor tartunk ezen a napon szentmisét.
  4. Jövő vasárnap a fél 10-es szentmisén tartjuk a gyermekek tanévnyitó, VENI SANCTE szentmiséjét. Szeretettel hívjuk és várjuk erre a szentmisére a tanuló ifjúságot. a pedagógusokat és a szülőket, hogy a Szentlélek Úristent segítségül hívva kezdjük el az új tanévet.
  5. Már előre jelezzük, hogy Kálvária – Kápolnánk búcsú ünnepét két hét múlva szeptember 16-án és 17-én tartjuk a szokott módon. Ezt jövő hétvégén még bővebben hirdetjük majd.
  6. A héten, szombaton délután 5 órára várjuk a Cserkészházba megbeszélésre, azokat a fiatalokat, akik 9. és 10. osztályosok, vagy idősebbek és bérmálkozni szeretnének.
  7. Szeptember 6-án, szerdán délután 5 órakor karitász gyűlés lesz a Cserkészházban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
  8. A papi hivatásokért imádkozók szeptember hónapban a világosság rózsafüzérének 1. tizedét imádkozzák.
  9. Szeptember hónaptól szeretnénk elindítani egy Gyermek-kórust, egy Gyermek-szkólát. 6 és 14 év közötti korosztályt várjuk, akik szeretnek énekelni. Fiúkat és lányokat egyaránt. Az első alkalom szeptember 9-én, szombaton lesz, délután 5 órakor a Cserkész Házban. Várjuk a Kedves Szülőket is, mert ekkor beszéljük meg a szkóla technikai kérdéseit.A szkóla vezetői: Jusztin-Horváth Dorottya egyházzenész és Fábián Flóra, aki a Gitáros Énekkar hangszeres zenésze és egyben Zenei Konzervatórium növendéke. Tehát nagyon komoly zeneitudással rendelkezők veszik kezükbe a Gyermek-kórust. Adjunk esélyt arra, hogy templomunkban Gyermek-kórus is szolgálja a szent liturgiát, mint oly sok más templomban is. Várjuk a gyerekeket a szülőkkel együtt, a héten, szombaton délután 5 órára!
  10. Szeptember 10-én, jövő vasárnap, délután 3 órakor a plébánián, gyűlést tartunk az Egyházközségi Tanács tagjainak. Az érintett Képviselőket szeretettel várjuk a megbeszélésre, a plébánián.